15/01/2020 - newsletter # 87
מה אנחנו יכולים ללמוד מהטכנולוגיות בהן נעשה שימוש במרכזי הכנסים בלאס וגאס?

מרכזי תערוכות וכנסים, שאנחנו מכירים, כאן בישראל, מספקים בד"כ את התשתית הבסיסית לקיום האירועים ועל המפיקים לדאוג, באמצעות קבלנים שלהם ,לספק שירותים למשתתפים.זהו עומס כבד על הלוגיסטיקה הכרוכה בהפקה ומקור לחילוקי דעות ותקלות עם מרכז התערוכות.

לשכת התיירות של לאס וגאס שאחראית בין השאר על שווק לאס וגאס כמרכז בינלאומי לאירועים, הבינה ששינוי קונצפט, ייקל על מארגנים ומפיקים להביא את אירועיהם לעיר.

למרבה המזל, גם המרכזים הבינו והפנימו והתקינו חידושים משמעותיים, שייקלו על המפיקים ועל המשתתפים. כבר עכשיו ובמיוחד ב - 2021 אפשר לחוות אותם. חשוב להדגיש שהכניסה לעידן G5 מקילה על אימוץ הטכנולוגיות.

המשתתפים באירועים בלאס וגאס כבר מורגלים לכך שבתי המלון מציעים אפליקציות שהשימוש בהן מאפשר לא רק להזמין מקום, אלא גם לפתוח ולנעול את דלת החדר, להדליק אורות מהמסדרון או הלובי, לכבות אורות כנ"ל ועוד.

מאחר שמרכזי הכנסים ממוקמים בבתי המלון, קל היה לשכנע שהחידושים ייושמו גם באולמות.

נביא כמה דוגמאות להמחשה:

בנכס האחרון של הארגון האמריקני לאירועים ותערוכות שהתקיים במרכז "מנדליי ביי" נעשה שימוש ראשון בתגי זהוי מבוססי RFID שבעזרתם המארגנים ידעו בכל רגע נתון היכן נמצאים משתתפי הכנס. למה זה חשוב? כי כאשר יש בכנס 3,000 איש והפעילות בו מפוזרת על פני מספר אולמות, קשה להודיע להם, באופן אישי, שהפעילות, אליה נרשמו, מתחילה באולם X בעוד כמה דקות....הטכנולוגיה המדוברת, מאפשרת זאת.

החידוש הוא בכך שהתשתית הנדרשת לצורך הפעלת הזיהוי, מוטמעת בתוך מרכז הכנסים והמפיק יכול להזרים אליה את המידע.

המרכז הענק "ונישן" התקין תשתית של מציאות מדומה אליה המפיק יכול להתחבר ולאפשר לו להציג את תכנית הכנס, תכנית האולמות, חלוקת הזמנים ועוד, בשלושה מימדים כמציאות אמיתית.

מאחר שבלאס וגאס  הכל פנטסיה ואם אי אפשר לשתף בה את כולם, צריך לשדר להם את המציאות. מרכז הכנסים "אריא" התקין מערכת של סיבים אופטיים שהופכים את השידורים הישירים מתוך האירוע לדבר זמין, קל ובאיכות של HD. מפיק, לא יכול היה לעשות זאת בכוחות עצמו.

מספר המשתתפים מסין, באירועים בלאס וגאס משמעותי מאד וכדי למשוך אותם לאירועים, אחד מבתי המלון, בשיתוף עם חברת יצרני משחקים סינית והרשת הגדולה בסין לצ'אטים התקין מערכות  שיאפשרו לסינים להרגיש כמו בבית, לצלם את עצמם ולצ'וטט בזמן אמיתי ולשתף את משפחותיהם וחבריהם בחוויה. משהו שרק הסינים מבינים..... 

וכאן אנחנו מגיעים להשקעה המדהימה שמכין אילון מאסק לקראת תערוכת CES 2021. מערכת מנהרות תת קרקעיות, שבה ינועו מכוניות אוטונומיות במסלולים בין בתי המלון, שמארחים את התערוכה ואת משתתפיה. וואהוו.

אז ברור שאנחנו כאן בישראל לא יכולים לבקש ממרכזי התערוכות והכנסים לאמץ טכנולוגיות יקרות מאד, אבל בכל זאת, אולי נתחיל בקטן.....?

אגב, נמסר לנו שהכנסת מערכת לזיהוי RFID אינה כרוכה בהוצאה גדולה, שהמרכזים כאן לא יכולים לעמוד בה.   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


תגובות
הוסף תגובה
שתף בפייסבוק

   
תגובה חדשה
תגובה
שם
דואר אלקטרוני

  

טל. 03-6882929 www.expoexpo.com מוגש על ידי מנוע החיפוש לתערוכות בחו"ל